7Tokom proteklog vikenda (23. – 25. novembra 2018.) smo imali zadovoljstvo i radost da ugostimo Svami Uma Puri, koja već više od trideset godina vežba i podučava Sistem “Joga u svakodnevnom životu” pod direktnim vođstvom autora ovog sistema, Mahamandalešvara Paramhanse Svamija Mahešvaranandađija - Višvaguruđija.
 
Tema seminara je bila “Joga u svakodnevnom životu”,  te su polaznici imali priliku da čuju o istoimenom “Sistemu”, koji u sebi sadrži celokupno znanje joge.
 
Učesnici seminara su mogli praktično iskusiti dobrobiti asana – fizičkih vežbi, kao i tehnika disanja - pranajama i upoznati se sa suštinskom važnošću pravilnog, potpunog joga disanja.
 
Tokom seminara Svami Uma Puri  je govorila i o tehnikama joginskog čiščenja organizma (šat karme ) uz detaljna praktična uputstva.
 
Posebno zanimljiv deo programa je bilo tumačenje bađana (indijskih duhovnih pesama) u koje su veliki učitelji joge utkali samu suštinu duhovnog razvoja.
 
Program je bio prilagođen početnicima u jogi, ali i onima koji su došli iskoristiti priliku, kako bi produbili svoje znanje i praksu.
 
Svami Uma Puri je sa izuzetnom toplinom, na praktičan način, prenela na sve učesnike seminara svoje veliko iskustvo i mudrost joge i učinila da ovaj program bude uspešan i inspirativan.
 
1jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
6
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
7
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
8
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10