Joga za decu asana 2a

NOVO U NAŠEM JOGA CENTRU
 
Od srede 8. maja počinje JOGA ZA DECU školskog uzrasta od 7 do 15 godina. Časovi se održavaju dva puta nedeljno sredom od 17-18č i subotom od 11.30 - 12.30č. Instruktorka je Sandra Nikolin, licencirani profesor fizičkog vaspitanja.
 
Dobro došli. Prvi čas je besplatan
 
Cena mesečnog kursa je 2000 din.
 
Više informacija i prijava putem mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na telefon: 0600108128 
 

Većinu školske dece ubrzan i moderan način života, svakodnevne obaveze i stresne situacije dovode do stanja psihičke napetosti koje za posledicu imaju i svoje manifestacije na fizičkom nivou. Oslabljeni imunitet, alergije, loše držanje koje može dovesti do trajnih degenerativnih promena kičme i mnogi drugi zdravstveni problemi dovode  decu i njihove roditelje upravo do joge.

Unutar sistema „Joga u svakodnevnom životu“ osmišljene su vežbe i tehnike koje na najprirodniji način podupiru pravilan rast i razvoj svakog deteta i pritom pomažu poboljšanju njegovog opšteg zdravstvenog stanja.

Na časovima Joge za školsku decu koristimo sledeće metode i oblike rada:

• telesne vežbe (vežbe istezanja, gipkosti, položaji tela – asane, vežbe ravnoteže...)

• vežbe disanja (osvešćavanje procesa disanja, učenje potpunog joga disanja i tehnika disanja – pranajame)

• vežbe opuštanja (položaji za opuštanje, tehnike svesnog opuštanja...

• vežbe koncentracije (za poboljšanje pažnje i pamćenja)

 

Šta deca mogu postići vežbanjem joge?

• pravilan i skladan psihofizički razvoj

• pravilno držanje tela, gipkost kičme i pokretljivost zglobova

• pravilno disanje, blagotvorno delovanje na disajni sistem

• razumevanje procesa u telu i pozitivan stav prema samome sebi

• jačanje imuniteta i povećanje otpornosti organizma prema infekcijama

• bolju sposobnost koncentracije

• jačanje nervnog sistema

• stvaranje unutrašnje ravnoteže, podsticanje životne radosti i zadovoljstva

Zato, ako danas radimo na tome da imamo zdravu, sretnu, smirenu decu koja prepoznaju prave životne vrednosti i sposobna su pomoći sebi i drugima, tada radimo danas za ono što će biti sutra. Joga je put do tog cilja.

Zašto baš joga? 

Joga je za dete jedno novo iskustvo, ono kroz jogu ima priliku bolje upoznati svoje telo te uči koliko je važno održavati telo zdravim, u dobroj snazi i gipkosti. Dete neposredno i potpuno prirodno uči o procesima u svom telu, o dahu i kako je disanje povezano s time kako se oseća psihički i fizički. Sve to zajedno, od joga vežbi, tehnika disanja do opuštanja, dete može primenitiu svoj svakodnevni život i primeniti u različitim životnim situacijama.

Koja djeca mogu vežbati jogu, postoje li neke predispozicije?

Svako dete može vežbati jogu. Za jogu nije potreban talent, veština, snaga, ili neka specifična sposobnost. Joga je dobra za svako zdravo dete, ali i za onu decu kojima je zdravlje narušeno (osim ako za to ne postoje zdravstvene kontraindikacije). 

Jogu za decu vodi instruktorka  Joge u svakodnevnom životu s pedagoškim iskustvom.

 

Joga za decu asana 1a