Lila 1 crop 640x360

 Izvorni naziv ove Igre je Gjan Čaupad (doslovno Gjan - znanje;  Čaupad - igra sa kockicom:  dakle, ’Igra Znanja’ ) i smislili su je mudraci i sveci kao ključ za razumevanje unutarnjih stanja i saznavanje zakona Karme (zakon akcije i reakcije, sudbine) i Darme (ispravnog načina života).

   Zaparavo postoji samo jedna igra, igra u kojoj je svako od nas glumac  koji igra svoju ulogu. Ta igra je Lila, sveopšte kretanje kosmičke energije. Lila je božanska predstava. Ona je prisutna u samoj prirodi Najvišeg Bića. Ta razigrana priroda je ono što stvara Svet imena i oblika - pojavni svet. Pojavni svet je pozornica na kojoj se Lila božanska igra izvodi.

   Suština glumca je njegova sposobnost da pristane, da prihvati ulogu i potpuno je usvoji. Ono što je suštinska priroda glumca, to može da uđe u bilo koju ulogu.

   Međutim, kada glumac jednom uđe u igru, kada preuzme na sebe identitet ličnosti koju je izabrao, on gubi uvid u svoju istinsku prirodu, zaboravlja šta u suštini znači igrati igru. Njegovi postupci određeni su kockom karme (sudbine).  

   Svaka akcija izaziva reakciju. Vrsta akcije određuje vrstu reakcije. Negativne akcije hvataju igrača u klopku, pozitivne ga oslobađaju. „Kako seješ, tako ćeš i žnjeti“ - ova izreka ukazuje na zakon karme. Pravi zadatak igrača je da raspozna te karme i njihov uticaj na njegovo biće. Kako se igrač glumac kreće od polja do polja, od kvadrata do kvadrata, on počinje da razume obrasce u svom sopstvenom životu, koji se sve jasnije pokazuju kako njegovo razumevanje igre napreduje.

   Kao što ima trenutaka kada sunčeva svetlost na kratko obasja obrasce (strukturu) talasa, i razlije se po reci, isto tako postoje i trenuci kada čista svetlost svesti otkriva obrasce u glumčevoj životnoj ulozi. U tim trenucima priroda i tok životne energije izlaze na videlo kao da su oslobođeni prinude. U tim trenucima glumac gubi svoju vezanost za ulogu i počinje da doživljava svoj život kao deo jedne neuporedivo veće celine. 

   Svrha ove igre je u tome da pomogne glumcu da stekne sposobnost da se otrgne od svojih poistovećenja. Jer, ova igra je mikrokozam mnogo veće igre. U 72 polja table za igru sadržana je suština više hiljada godina samo-ispitivanja, te srži indijske tradicije. 

LILA b