Hindi namasteKURS HINDI JEZIKA I KLUB LJUBITELJA INDIJE

Na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu u ponudi kurseva jezika po prvi put se našao hindi zahvaljujući saradnji fakulteta sa Ambasadom Indije i Indijskim savetom za kulturne odnose. U pitanju je prvi Lektorat za hindi u Srbiji pri Centru za jezike ovog fakulteta.

Ovo je odlična prilika da ujedno steknete osnovna znanja ne samo hindija već i sanskrita, što je posebno interesantno onima koji izučavaju i praktikuju jogu.

Nastava je na engleskom jeziku i vodi je lektorka hindija dr Madhuri Godbole koja je iz Indije doputovala u Srbiju upravo ovim povodom.

U cilju nastavka saradnje Ambasade Indije u Beogradu i Filozofskog fakultetom u Novom Sadu najavljeno je otvaranje kluba ljubitelja Indije "NAMASTE INDIJA".

Ideja pokretanja ovakvog kluba je stvaranje platforme za razmenu mišljenja, sadržaja i iskustava među korisnicima, onima koji su na neki način povezani s Indijom.

Ovim putem se pozivaju svi zaintereosvani da se pridruže Klubu na putovanju kroz očaravajuću zemlju zvanu Indija.

GLAVNE KARAKTERISTIKE KLUBA SU SLEDEĆE:

  1. Članstvo je besplatno.
  2. Sastanci će se održavati svake treće subote u mesecu u 15 časova, ili nekom drugom subotom, onom koja odgovara članovima.
  3. Mesto sastanka je Filozofski fakultet u Novom Sadu.
  4. Aktivnosti kluba obuhvataju:
  • razmenu mišljenja, sadržaja i iskustava
  • prezentaciju plesnih stilova Indije, indijske muzike, rukotvorina, turističkih destinacija, festivala, umetnosti itd.
  • predavanja na teme koje su u vezi sa Indijom kao što su joga, ajurveda, đotiš, filozofija, književnost, sanskrit itd.

Zainteresovani za učenje hindija i/ili članstvo u klubu ljubitelja Indije "NAMASTE INDIJA" mogu se prijaviti slanjem poruke na jednu od imejl adresa Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili pozivom na brojeve telefona 061/295-19-33, 063/571-696 i 021/450-289.