1

U subotu 21. aprila imali smo čast i zadovoljstvo  da ugostimo Mahamandalešvar Svami Vivek Purija, koji od svoje šesnaeste godine, preko trideset i pet godina, vežba i podučava Sistem “Joga u svakodnevnom životu” pod direktnim vođstvom autora Sistema Mahamandalešvara Paramhanse Svamija Mahešvaranandađija.

 MM Svami Vivek Puri je održao radionice joge i predavanja na temu  “DAH, PRANA, PRANAJAMA” i „MEDITACIJA – PUT DO UNUTRAŠNJEG MIRA I RAVNOTEŽE“.

Prepodnevni deo programa je bio posvećen temi pranajame,  te su polaznici imali priliku da slušaju o disanju, važnosti pravilnog disanja i njegovoj povezanosti s raznim aspektima našeg života. Osim toga obuhvaćena je i tema prane (vitalne energije) i pranajame kroz teoriju i praksu.

4

 

Učesnici radionice su praktično mogli iskusiti dobrobiti asana – fizičkih vežbi i pranajame – tehnike kontrole daha, koja je između ostalog izuzetno moćna antistresna tehnika primenljiva u svakom trenutku života.

U drugom, popodnevnom delu, naglasak je bio na meditaciji koja se praktikuje u sistemu „Joga u svakodnevnom životu“, te kako uz pomoć nje uspostaviti ravnotežu u svom životu, razviti unutrašnju stabilnost i otpornost na stresne situacije.

Program je bio prilagođen i početnicima u jogi, ali i onima koji su došli iskoristiti priliku, kako bi produbili svoje znanje i praksu.

MM Swami Vivek Puri je na sebi svojstven način, sa izuzetnom lakoćom i jednostavnim pristupom složenim konceptima, konciznim i duhovitim interpretacijama nauke joge učinio da ovaj program bude uspešan i inspirativan, što se najbolje moglo videti na zadovoljnim licima učesnika seminara kada su predveče napuštali joga centar.

2

141414141414141414141414