OM ašram 1
 
Na Međunarodni dan joge 21. juna 2024. u 19 časova, u Kulturnoj stanici Eđšeg u Novom Sadu biće otvorena izložba fotografija pod nazivom “U obliku OMA”.
 
Izložba je rezultat boravka grupe članova Udruženja “Joga u svakodnevnom životu” iz Novog Sada koja je prisustvovala otvaranju najvećeg ašrama, odnosno obrazovno-istraživačkog joga centra u obliku slova OM u Indiji i zabeležila atmosferu i događaje tokom svečane ceremonije. U pitanju je velelepni arhitektonski kompleks od ružičastog krečnjaka građen skoro tri decenije, bogat ornamentima rađenim ručno, na tradicionalni vedski način. Idejni tvorac projekta je autor sistema "Joga u svakodnevnom životu", učitelj joge cenjen širom sveta, mahamandalešvar višva guru svami Mahešvarananda.
 
O ceremoniji svečanog otvaranja kojem su prisustvovale visoke zvanice javnog i političkog života države Radžastan na severozapadu Indije izveštavali su lokalni mediji, a snimak je moguće videti na društvenim mrežama.
 
OM Ašram je posetio i premijer Indije Narendra Modi. 

Osim izloženih fotografija, biće prikazana i video prezentacija mnoštva radova u vezi sa gradnjom, arhtekturom i životom u OM ašramu praćena meditativnom muzikom.

U okviru postavke, biće održana dva prateća programa: 
23.6.2024. u 19 časova predavanje “Život u OM ašramu” spisateljice Nevene Simin i  29.6.2024. “Svrha i značaj OM ašrama” potpredsednika “Udruženja Joga u svakodnevnom životu” Zdravka Lončarevića.
 
Na otvaranje izložbe očekuje se dolazak predstavnika Ambasade Indije.
 
Mentor: fotograf, prof. Ivan Karlavaris
Koncept: grafička dizajnerka Olga Karlavaris
 
Izložba će trajati do 30.6.2024. Dobrodošli!

OM ašram 2