Joga u Novom Sadu

“Joga u svakodnevnom životu” u Novom Sadu je počela sa radom 1981 goddolaskom njenog osnivača, Paramhans Svami Mahešvarananade.  Njegova pojava i znanje o jogi zračila je izvornošću i realizacijom. Od tada tokom svih ovih godina naš suštinski cilj je da sačuvamo i prenosimo tu izvornost,  jednostavnost i lepotu Joge.

IMG 6178a1 01.dec.2010

Javno predavanje o "Jogi u svakodnevnom životu" Autora Sistema,
 Srpsko Narodno Pozorište, Novi Sad 2010. god

Tokom, sada već više od 36 godina kontinuiranog rada kroz naše Udruženje je prošlo  više hiljada ljudi. Vežbajući jogu u našem Udruženju vežbači su učili pre svega kako da komuniciraju sa sobom, da bi bolje razumeli sebe i stekli unutrašnju  i spoljnju ravnotežu. Tako stičemo i bolje zdravlje na svim nivoima našeg bića.  

Vežbanje u našem Joga centru

Vežbanje u našem joga centru

Instruktori koji podučavaju jogu u našem Udruženju su pre svega dugogodišnji vežbači koji su prošli i višegodišnju Instruktorsku školu joge. Time su postali i međunarodno priznati, odnosno licencirani instuktori Internacionalnog Sistema „Yoga In Daily Life“ .

Vežbanje joge treba da nam donese uravnoteženje tela, uma, svesti i duha, a time fizičko, mentalno, družtveno i duhovno zdravlje. Treba da nam pomogne da svoj život vodimo sa dostojanstvom, identitetom i integritetom i da nam pomogne da    vlastitim snagama postanemo nezavisna bića kako materijalno tako i na drugim poljima našeg života.

Ovih 36 godina naš Centar kontinuirano podučava jogu u svom izvornom obliku. Tako je ovo čudesno, drevno znanje joge sačuvano i dostupno za dobrobit svih.

 D3A9283a resize

Sadnja Drveta mira u Dečijem selu, Sr.Kamenica, 2010.god